Antalet personer som hämtar ut antidepressiva läkemedel har ökat i hela landet. Störst är ökningen på Gotland.

Användandet av antidepressiva läkemedel ökar stort bland unga. Under 2016 hämtade drygt 3000 östgötar mellan 15 och 24 år ut antidepressiva läkemedel på apotek. Det kan jämföras med knappt 1700 tio år tidigare. På Gotland har användandet bland unga mer än fördubblats. 536 personer år 2016 kan jämföras med drygt 228 tio år tidigare.

– Det är mycket krav på dagens ungdomar. Dom ska prestera mycket i skolan och det är många val man ska göra ganska tidigt i livet, resonerar Björn Strandell, distriktsläkare och chefläkare inom sjukvårdsområde Örebro och söder som du hör mer av i inslaget ovan.

Antalet personer som hämtar ut antidepressiva läkemedel har ökat i hela landet.

Största ökningen sett till alla åldrar står Gotland för där över tio procent av invånarna någon gång använt antidepressiva. Det är tredje mest i landet.

Det är en ökning med 56 procent sedan år 2006 då gotlänningarna hämtade ut minst i landet. Det visar siffror från Socialstyrelsen som tagits fram av nyhetsbyrån Siren.

Vad beror detta på? Är den ständiga sökandet på att må bra via piller? Piller löser inte ens problem, det som händer är att man skjuter fram dom.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv en kommentar!
Vänligen skriv ditt namn här