Tvåtusentalet är det årtusentalet som kroppen har besegrat själen, idag är det viktigare med rutor på magen än att ha en god själ. Varje dag ser en ung människa 600 bilder på mer eller mindre nakna män/kvinnor, det är lika många bilder som våra föräldrar generation såg under hela sin uppväxt!
Detta har en riktig stor påverkan på hur unga människor ser på sin samtid, kroppen är viktig! Ständigt är det någon som knackar på folks medvetande och vill sälja nått, och vad är det då bilderna talar om? Jo, om du köper dessa fantastiska produkterna så blir du lika snygg som den här modellen, du får inget mjäll på dina axlar, ät dessa piller så tappar du vikt osv osv. och vad händer då? Jo då träffar man drömpartnern, drömprinsen/drömprinsessan, och då blir man ju lycklig.

Och för att bli lycklig är man ju beredd att göra en del korkade grejer, för det roliga eller snarare det tragiska i det här ämnet med kroppen är att vanligt vett åker ut genom fönstret, folk med akademiska poäng och studieskulder är beredda att köpa den ena idiotmetoden efter den andra.

Och den nya som nog är den absolut sjukaste grejen sedan gud skapade oss människor är nog botox. Tjejer som knappt lärt sig att gå med högklackat är redo att spruta in allt som gör så man får läppar som ser ut som man fastnat i damsugarröret med. Att botoxa pannan när man är gammal och skrynklig köper jag, men när man är +18 år? Du är bra som du är!
Nu är det tydligen även ett mode att spruta in saker i kindbenen och över allt där man kan få in en spruta. Skönhetsklinikerna jublar utav glädje när personer på sociala medier som skriver och har makten att ändra på något gör reklam på sina bloggar om hur bra det är att fylla sig med skiten.
Unga tjejer och killar ser idag upp till uppblåsta och rent ut sagt hjärndöda personer, ju mer dum och korkad du gör dig ju mer pengar tjänar man? Vuxna mänskor lägger upp den ena rövbilden efter den andra och killar med sina magmuskler, har vi glömt bort att vi är personer bakom dom där bilderna? Vill vi verkligen bara leva i ytlighet? Vill vi inte bli tagna på allvar och för dem personerna vi är på riktigt? På min tid hade vi förebilder som Arnold schwarzenegger och Mohammed Ali men idag är det personer från paradis hotel som gäller vilket är riktigt sjukt.

Bantning är våran nya religon, folk är för korkade när det gäller det här med vikt, lägg av med dom här dumheterna! Fettförbränningspiller till det ena och det andra, kasta det, du vet hur man behöver göra och lösningen är inget av det ovannämnda. Trots det så har vi ett stort problem i Sverige vi blir ju allt tjockare, fetman håller på att passera rökningen som det största hotet i den svenska folkhälsan. Den generation som växer upp idag kommer bli den första på flera hundra år som inte kommer bli äldre en sin föräldrar generation Dom kommer dö tidigare för att dom äter fel!
Och många tränar inte längre ens för att kroppen ska må bra nej utan för att man ska passa in i den nya världen där Facebook och Instagram egentligen bara handlar om att lägga ut bilder på sina kroppar allt för att få bekräftelse och uppmärksamhet, i mina ögon är det sorgligt att man måste få sin bekräftelse vi den biten istället för att bara träna för att må bra, och leva 70% nyttigt och 30% onyttigt. För livet handlar om så mycket mer än att äta kycklingfilé och broccoli 7 dagar i veckan och missa allt annat livet har att erbjuda. Jag själv har både tävlat och tränar boxning/gym så jag vet vad jag pratar om. Jag tycker att vi alla borde tänka på Vilks signaler vi sänder ut till våra ungdomar. Lever vi inte redan i ett utseendefixerat samhälle där kroppen är den ständiga fokusen och drivkraften? Ungdomar mår väl redan dåligt som det är med dålig självkänsla/självförtroende pågrund utav den ständiga skönhetsjakten.

Ha en bra dag!LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv en kommentar!
Vänligen skriv ditt namn här