Vart jag än går så hittar jag tiggande EU migranter och i början så tyckte jag synd om dem och gav pengar men idag har jag blivit så bedövad av livet i alla dess former så man bara passerar förbi dem.

Men idag när jag kommer hem och surfar så fylls jag med rubriker och kommentarer på sociala medier att ”Lisa” känner en som aldrig ber om hjälp men nu har personen gjort det och han/hon har en sjuk son som behöver pengar för att få den bästa läkarvården då han är så sjuk……Ja för Sverige har inte gratis sjukvård??? Eller så har någon blivit våldtagen och vill vara anonym och vill ändå vill ha pengar av folket, fast några bevis finns inte och offret har inte heller gjort en anmälan?

Listan är lång på dem som vill krypa upp i min trappuppgång på torsdagskvällen i brist på föda och pengar, men nästa dag sitter dem och dricker portvin och har köpt den senaste vinterjackan och lyxar till det ute på krogen.

Hur långt är mänskor villiga att gå för att bedra folk på sina pengar?


Dem insamlingarna folk tigger och lurar folket på hade kunnat gå till dem som på riktigt behöver hjälp. Men eftersom att folk har börjat bli mer vakna och misstänksamma idag mot alla dessa swish insamlingarna så har det blivit svårare att göra dessa insamlingar.
Det komiska med detta är att när man begär att få se vem man hjälper eller andra intyg som bekräftar att personen är sjuk eller ens existerar är man idiot!

Men medans andra lägger energi på EU migranterna så lägger jag tid på oss svenskar som lurar varandra att skänka pengar till bluffare, efter att Joakim ladette började med sin insamling till brottsoffer som är en jätte bra grej för att hjälpa våldtäktsoffer så är skillnaden på att i hans fall så finns det riktiga dokument och domar som bevisar att offret finns.
Men nu harfolk utnyttjat detta sett till egen vinning för att kunna roffa åt sig pengar av folk på det mest absurda sett.

Första gången jag började se detta äckel beetende var när jag hade samhällstjänst på ett härbärge i Halmstad, olika restauranger och caféer skickade allt från mat till fina bakverken som den hemlösa skulle ha till kvällsmat och frukost, det sjuka med detta var att härbärget var öppet för alla så detta utnyttjades så folk med bra inkomst kom dit och åt frukost och kvällsmat nästan varje dag och samt fick med sig en lunch låda hem. När vi i personalen hämtade mat från dessa ställen så sprang personalen först för att ta med sig det bästa hem innan det skulle ges ut till dom hemlösa.

Detta fick mig att bli sa arg över folks beteende. Men för mig är det nog det sjukaste beteendet att lura folk att någon är sjuk eller våldtagen och göra en insamling och behålla pengarna själv.

Säger inte att alla gör så men jag ser dagligen personer som dyker upp och gör allt för att lura folk på pengar via detta sett jag skrev om.

Tack för mig!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv en kommentar!
Vänligen skriv ditt namn här